Terug van mijn kleine vakantie

Hellow!

Het is alweer even geleden dat ik wat van me heb laten horen, maar heb het druk gehad en er is veel stroomuitval de laatste tijd. Donderdag terug gekomen van een trip van 6 dagen naar Hwange National Park en de Victoria Falls. Ik kan er wel pagina's vol over schrijven, maar dat zal ik jullie besparen haha. In Hwange was ik met Luc, een andere Nederlandse vrijwilliger. We hebben vrijdag een overnachting gedaan in een hotel van waar we uitzicht hadden op een drinkplaats voor wilde dieren. We konden tijdens het eten gewoon naar de olifanten kijken, erg bijzonder! We waren ook nog eens bijna de enige gasten, dus was lekker rustig. Wel triest om te zien dat er zo weinig toeristen zijn, terwijl het land zoveel te bieden heeft! Zaterdag en zondag in total 4 safari's gedaan in Hwange met Andy, de gids die ons opving bij onze tweede verblijfplaats. Ook een nachtdrive en ochtenddrive, freezing maar mooi! Een paar keer erg dicht bij een olifant geweest, wat voel je je dan klein en nietig zeg als zo'n dier je aankijkt en je niet weet wat hij gaat doen. Verder superveel dieren gezien. Mooie foto's gemaakt en veel geleerd van Andy. Zondag heeft hij ons afgezet bij de bushalte voor ons tweede deel van de reis naar Victoria Falls. Voor wie er nog nooit van heeft gehoord en geen zin heeft om te googlen; het punt waar de Zambezi rivier met hoge snelheid en veel lawaai de diepte in stort. Trisha, ook een Nederlandse vrijwilligster van Chipangali kwam ons vanaf dit punt vergezellen. We verbleven in Victoria Falls bij de backpackers lodge en hadden een 6-persoons kamer voor onszelf. De mensen die de logde runden (sinds twee dagen) waren zo ontzettend lief en behulpzaam. Ze brachten ons overal naartoe met de auto en lieten ons mooie plekjes in de omgeving zien. We waren echt onder de indruk van de vriendelijkheid van deze mensen. Maandag een bezoek gebracht aan de falls, wow!! Dat was een onbeschrijfelijke ervaring. Weer voel je je als mens zo'n nietig onderdeeltje van de natuur als je wordt overspoeld door het water wat vanuit de rivier terug omhoog stuift. Aan het einde kun je vanaf de rand twee regenbogen zien en lijkt het net alsof je in een stortbui staat. Mn wegwerpponcho heeft in ieder geval nog iets tegen weten te houden. Op de terugweg gelukkig snel opgedroogd achterin de truck. Daarna doorgereden naar een hotel waar ze gieren voeren, ook wel een ervaring. Toen weer terug naar de logde voor wat ontspanning bij het zwembad en rond 4 uur met de broer van 1 van de eigenaressen een prive sunset cruise gedaan op de Zambezi. Nog een olifant en giraffen langs de waterkant gezien en een nijlpaard, zo vreemd dat ze altijd zo dichtbij zijn. Ook als je op straat loopt zie je aapjes of zwijntjes. Er schijnen ‘s nachts soms ook leeuwen rond te zwerven op straat, scary! ‘s Avonds lekker pizza gegeten in het stadje met zn drieen en met de taxi terug naar de lodge. Het valt me op dat het echt helemaal niet zo onveilig is als ik in eerste instantie dacht. Er is overal ‘ tourism police' die alles in de gaten houdt en iedereen die ik gesproken heb geeft aan dat het echt wel meevalt in Zimbabwe. Je moet niet alleen over straat zwerven in de nacht, maar dat moet je in Nederland op sommige plekken ook niet doen. Dinsdag een gorge swing gedaan (sorry mam), een sort bungeejump, maar dan aan je buik. Je springt van een rots en maakt een vrije val van 70 meter waarna je uitbungelt boven de rivier. Was erg gaaf! Wel een beetje tegennatuurlijk om jezelf van een rots te gooien haha. Woensdag nog een helicoptervlucht gedaan boven de falls, was ook erg mooi! De rest van de middag in het stadje doorgebracht en wat dingetjes gekocht. Donderdag om 6 uur op voor de bus terug naar Chipangali. Ik ben er na deze week wel achter dat reizen echt is wat ik nog veel vaker wil doen. Je ziet zoveel, maakt van alles mee en ontmoet zoveel nieuwe mensen, geweldig!

Vandaag weer een vrije dag, maar zoals bijna elke maandag; slechter weer dan de rest van de week. Tis nu aardig warm, maar de hele ochtend is het maar 10 graden geweest, brrrr. Helaas is Trisha, de afgelopen vier dagen ook mijn huisgenootje, vanochtend weer naar huis gegaan en dat was niet zo leuk :( ga haar wel missen... Net even (tussen het schrijven van mn blog door) met een groepje met Dash gelopen, een leeuw van 9 maanden. Wel vreemd om hem zo los te zien lopen. Hij vindt het leuk om je te verrassen met een sprong tegen je benen, maar hij is wel een beetje zwaar haha. Vanmiddag ook lekker een tijdje in de zon gezeten bij ons uitkijkpunt met Dancer (aapje). Heb een lekker dagje gehad!Ik ga er nu maar eens mee stoppen voor de stroom weer uitvalt... Zal proberen wat foto's online te zetten, maar heb een probleem met het kleiner maken ervan, hoop dat het lukt!

Doei allemaal! Xx

Ray

Mooie verhalen:)
Fijn om nu ook wat beelden te hebben bij je verhalen!!
Nu kan ik me er een héél klein beetje een voorstelling van maken wat je daar meemaakt...

Have fun, ik heb je lief...

Liesbeth

Wow Dorien, klinkt echt ontzettend mooi en bijzonder allemaal. Geweldig om te horen dat je zo aan het genieten bent. En ja, reizen is fantastisch! Er is zoveel meer dan ons kleine Nederlandje!!! Heel veel plezier nog en leuk om je verhalen te lezen en foto's te zien!

Marije

Wauw, wat klinkt dat allemaal goed! Te gek dat je het zo naar je zin hebt en het reisvirus je te pakken heeft :-) Te gek om te reizen en tegelijk iets te betekenen voor de mensen/dieren daar. Goed bezig! En wat zijn die leeuwtjes lief...

Kim

Jeeej! Nieuwe berichten en foto's :-) Ik vind het erg leuk om je avonturen te volgen :-) Meegenieten zo vanuit 't Blok of thuis met je verhalen en ook met je foto's. Wat een ervaringen! Olifanten zo dichtbij en de falls zijn indrukwekkend zeg :-D Gek genoeg die jonge leeuw ook, ha, ha. En begrijp ik het nou goed heb je gebungeejumpt, of wat? Je bent echt aangestoken hè? Leuk! Heel veel plezier nog!!!!Doeg Kim.

Leonie

Hey lieve schat!

Fijn dat ik je vanmiddag nog even heb gesproken. Maar wat ontzettend mooi zeg! Leuk wat je allemaal hebt gedaan en de foto's zijn om kippenvel van te krijgen! Echt heeeeel gaaf!

Liefs en geniet ervan xxxxxxx

Frank & Tara

Hiii lieve Dorienn,
Superleuk al die fotos en je blogs! Ziet er super uit en klinkt alsof je enorm geniet!! Geef nog maar veel knuffels aan alle lieve dieren daar! Heel veel plezier nog!
Liefst
ps. je mist nog vrij weinig aan het ek ;)

Yvonne Posthoorn

Hoi Dorien,

Wat een belevenis en wat zie je een boel mooie dingen !!
Ons kikkerlandje is er maar niks bij......
Geniet er van; voor je het weet is het voorbij !!
Zie uit naar je volgende verhaal en foto's.
Liefs van Yvon en Herman XXX

Ingrid

Ha Dorien! Superleuk om weer een verhaal te lezen! En heel gaaf wat je meemaakt, wist niet dat je zo'n bungeejump durfde te maken, best stoer ;)
Have fun daar! xx Ink

Greet en Ron

Hoi Dorien,
Geweldig om je mooie reisverslagen te lezen. Je maakt veel mee zeg. Wij hadden niet bedacht dat het zo mooi zou zijn. Je geeft ons een goed beeld. En.... Je bent aardig je grenzen aan het verkennen en ... aan het verleggen.
Altijd goed! Liefs

marian

Lieve Dorien,
Wat een prachtige foto's! En wat een verhalen, om van te watertanden! Wat maak je veel mee nu. Ik zou daar ook wel willen zijn. Alleen dat bungeejumpen: foei!.
Veel liefs, M

Maartje en Nina

Hey kleine generaal,
Wat een onwijs leuk verhaal.
Geniet maar heel veel,
dat is essentieel.
Het rijmpje is voorbij,
kus van ons allebei!

Nico

Hoi Dorien,
Wat een gave dingen doe je en maak je mee daar in the wild.
Erg leuk om dat via je site zo te volgen.
Heel veel plezier nog de komende weken.
Groet, Nico

Be

Hey Door, wat een onwijs leuk verhaal. Super gaaf om te lezen wat je allemaal meemaakt en dat je zo aan het genieten bent!
En wow....die foto's!!
Liefs Be

marianne

Hoi Dorien,

Ja, dit smaakt naar meer! Het virus heeft je nou ook te pakken.
Heerlijk om te lezen dat zo'n fijne tijd hebt en gaaf de foto's.
We blijven je volgen!

groetjes uit Zwolle

Elly

Ben er stil van, wat maak jij veel mee. Kan me voorstellen dat je meer wil gaan reizen.
Neem je R dan wel mee????

Ray

@Elly, dat lijkt mij wel ja haha

Sonja

Hoi Dorien,

Allereerst mijn grote komplimenten, jij bent de eerste die Elly stil krijgt.

Wat een leuke foto's, zo kijk je toch een beetje mee met die bijzondere reis die je maakt . ERG LEUK.

Het wordt hier vanavond erg spannend met het voetbal Nederland- Duitsland, ik zit al klaar.

Sonja

Sorry, het moet complimenten zijn, voetbalstress