M'n eerste week @ Chipangali

Hallo! Weer even een korte update van mijn avontuur. Gisteren  lekker een vrije dag gehad. De was gedaan en bij t zwembad gezeten. Ik heb een hele drukke week achter de rug. Veel gesjouwd, schoongemaakt, sprinkhanen gevangen (voor de kameleons), dieren gevoerd en geverfd. Ik was wel helemaal kapot na 6 lange dagen werken, maar de dagen vliegen voorbij. Ook een paar keer tijd doorgebracht met Jacky, een tamme jakhals en de babybaboons. Erg grappig als ze je gaan vlooien en ook je kleding en schoenen doen. Ze tillen al je kleren op en kijken overal om de kleinste dingetjes van je huid te halen, ze proberen zelfs je moedervlekjes!  Ik heb nu vier kleine konijntjes in mn hut, van een andere vrijwilliger overgenomen. Om nog even terug te komen op het ratje; hij komt elke ochtend even langs, dus het is een handige wekker haha. Bij iemand anders klimmen ze op zijn muskietennet, dus zolang hij op mijn grond blijft vind ik het prima!  We zijn deze week een middag naar het national museum geweest in Bulawayo, erg interessant. Inmiddels ook de oprichter van Chipangali ontmoet, de vader van de huidige eigenaar. Op zondag kijken we naar een voetbalwedstrijd vlak naast Chipangali. Er spelen veel Zimbabwaanse medewerkers van het park in het team, dus gaan we ze supporten. Ze zijn allemaal erg aardig en grappig. De familie Wilson (eigenaren) is ook echt ontzettend lief, ik voel me echt deel van de familie. Je mag altijd binnen komen en iets te drinken of eten pakken. Als je erg moe bent mag je wat langer in bed blijven liggen of iets eerder stoppen. Ze willen vooral dat je een fijne tijd hebt. Na het boek dat ik over Zimbabwe gelezen heb had ik een beeld van het land dat toch niet helemaal klopt. Ik ben nu een paar keer in de stad geweest en de supermarkt. Volgens het boek waren de supermarkten soms half leeg en was alles heel duur, maar het is net of je in een Nederlandse supermarkt bent. Het gaat wel wat langzamer bij de kassa, maar het is natuurlijk nog steeds wel Afrika... Ik ga binnenkort mijn tripje naar Hwange National Park en de Victoria Falls plannen. Waarschijnlijk ga ik met twee andere Nederlanders, dus wordt vast erg leuk! Nou het is toch een heel verhaal geworden, hoop dat jullie weer even zoet zijn ;)  Liefs!

Ray

Jeeeeeh, weer een verhaal!!
Leuk om zo de sfeer daar een beetje te lezen.
Skypen lukte gisteren niet echt he? Haha
Heb een fijne tijd!
Ik kijk weer uit naar je volgende..

X Ray

Liesbeth

Leuk om te lezen Do! Fijn dat je het naar je zin hebt en je draai hebt gevonden. Het klinkt allemaal heel speciaal. Geniet ervan!

Elly

Haii, snap helemaal dat je geen tijd had voor een bericht.
Maar wat een verhaal, leuk hoor.
Ze matte je wel af zeg maar het is voor een goed doel.
Er blijf gelukkig ook nog tijd over voor leuke dingen.
Veel plezier in het Hwange National Park en tot mails.

Groetjes van Stephan, hij miste je al toen je nog op schiphol was, lief hé.

Moniek

Hey dorien,

Superleuk om je verhaal te lezen! Fijn dat je het zo naar je zin hebt!! Heel veel plezier daar!

Ik benieuwt naar je volgende verhaal!:-)

Liefs xx mo

Nina

Dag kooijke, dochter van Peet en Mar, het klinkt echt helemaal geweldig! Ik ben benieuwd naar de Victoria Falls. Volgens mij is dat echt supernice! Maak maar een mooi kiekje daar. Hoe slaapt je kussen? En ruikt je knuffel nog een beetje naar thuis? Kusje van Moos

Be

Hey Door, klinkt super leuk daar! Fijn dat je je zo thuis voelt bij de fam :-)
Liefs Be

marian

Hi Dorientje,

Leuk verhaal, zo blijven we goed op de hoogte! Fijn dat je je zo thuis voelt daar. Hard werken kan geen kwaad.

Peet en Mar

Sandra

Zo Dortje, volgens mij heb jij daar de tijd van je leven!
Echt tof om te lezen. Heel erg veel plezier en ga lekker genieten!

Dikke zoen!

Sonja

Hey Dorien,

Fijn dat je het naar je zin hebt. Dit is wel heeeeeel wat anders dan een kantoorbaantje.

Groetjes S,S,O,C,T,J, M